dissabte, 1 de juny del 2013

Descripció de l'Espai l'Ametller

A continuació us oferim una entrada en la que us mostrem com és el centre que vam visitar, quines instal·lacions i espai té i per què es caracteritza.

L'Espai l'Ametller està situat al carrer Àngel Guimerà, número 13, a Copons (Igualada). Al travessar la porta  i baixar unes escales, ens trobem a un petit jardí que correspon als baixos de l'edifici. Anteriorment, aquest espai era d'una llar d'infants, que fa 3 anys va ser reconvertida en un espai Waldorf.

Entrada a l'Espai l'Ametller

L'escola compta amb una zona exterior. No es tracta d'un pati convencional on podríem trobar pistes de futbol, cistelles i porteries. Més aviat tot el contrari. A l'entrada trobem un galliner amb tres gallines que els nens cuiden i alimenten. 

Petit galliner

A més a més, al costat del galliner, també podem trobar un hort de la veïna de l'escola que cedeix al centre per tal que els nens se'n puguin encarregar de cultivar, regar i mantenir. En aquest espai també podem trobar una zona de joc i moviment amb escales de fusta, troncs i cordes.

Zona de joc amb cordes, pedres i fustes

Podem veure el galliner i el petit hort

Al costat de l'hort, hi ha un petit terreny tancat i envoltat de teules on podem trobar tortugues de terra que els nens s'encarreguen de cuidar i alimentar.

Els nens cuiden i alimenten les tortugues

Si passem una tanca amb una petita porta, arribem a un altre espai de joc. Veiem que està rodejat amb arbres, com ara una olivera. En aquesta zona hi ha pedres, troncs d'arbres tallats, cordes, etc. Un espai per on els nens es podem moure lliurement i anar explorant les possibilitats de cada objecte i construcció.

Espai amb una carpa per jugar

Les fustes i els troncs són elements importants per donar-los l'oportunitat d'imaginar, innovar i crear

Els arbres i les plantes sempre hi estan presents

Si entrem als baixos del petit edifici, ens trobem que l'escola està dividida en tres petites sales o aules, cadascuna de les quals té una funció diferent:

  • En primer lloc, i tan bon punt entrem, ens trobem amb la sala principal. Aquí és on els nens juguen, pinten, mengen i fan les activitats d'interior. Podem veure que hi ha una taula amb cadires, una petita cabanya plena de joguines i una petita prestatgeria
En aquesta taula mengen, juguen i aprenen

Cabanes com aquestes són molt habituals als centres de pedagogia Waldorf


A la prestatgeria trobem algunes joguines

Aquestes aquarel·les les van fer els alumnes en una activitat

Les joguines fetes a partir de recursos naturals són un element constant i habitual als centres de pedagogia Waldorf
La taula de les estacions és un element central de l'aula, ja que els nens la van modificant a mida que passen les estacions i que avança el curs

  • En segon lloc, trobem una aula més petita on els nens fan els habituals contes que es fan als centres de pedagogia Waldorf. També trobem més joguines.
Joguines pels nens

  • Finalment, trobem una petita sala més aviat de caire funcional, és una aula de serveis. Aquí podem trobar una petita cuina i una pica i un lavabo adaptat per als nens.
La sala compta amb una petita cuina
També trobem un petit lavabo adaptat

Un cop hem vist els espais dels que disposa el centre, a continuació us explicarem amb més detall per a què fan servir els espais i quin funcionament segueixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada